Vianočné sviatky spríjemní obyvateľom výstava Yuriho Dojca

22.12.2007 Humenné

Humenné 22. decembra (TASR) - Vianočné sviatky spríjemní Humenčanom výstava tamojšieho rodáka, fotografa Yuriho Dojca, ktorú sprístupnia vo Vihorlatskom múzeu.
Autor je jednou z najvýznamnejších osobností svetovej fotografickej scény. Dominantou tvorby Yuriho Dojca sú predovšetkým akty a reportážna a dokumentárna fotografia. Jeho diela sa nachádzajú v mnohých galériách a súkromných zbierkach po celom svete. \"V rámci projektu Cez oceán predstaví naše múzeum prvý z najvýznamnejších tematických okruhov jeho rozsiahlej voľnej tvorby - akty, ktorým sa umelec začal venovať v polovici 70 rokov, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ múzea Vasil Fedič. Dodal, že to najlepšie z tejto časti jeho tvorby je odprezentované v publikácii čiernobielych aktov Marble Woman (Mramorová žena). Slávnostná vernisáž výstavy sa uskutoční 27. decembra v galerijných priestoroch múzea.
Za prínos do svetovej fotografie a za úprimný vzťah k rodnému mestu Dojcovi udelili v minulom roku ocenenie Čestný občan mesta Humenné. Výstava potrvá do 14. februára.
 

Vyberte región